About this Artist:

Marilyn Mazur / Josefine Cronholm / Krister Jonsson Trio. 

FLAMINGO SKY

Liner notes from the new album:

Det er altid spændende at starte på en ny udgivelse medmultiinstrumentalisten Marilyn Mazur.

På FLAMINGO SKY høres Marilyn Mazur i den mest minimalistiske af hendes grupper, nemlig med tosvenske musikere, der længe har været en del af det Mazurske univers: guitaristenKrister Jonsson og sangerinden Josefine Cronholm.

Men hvis nogen tror,at der så kommer blodfattig svensk blondinejazz ud af højttalerne, kan de godttro om igen! Med FLAMINGO SKY har den trio skabt stærk og omskifteligmusik, der kommer hele kompasset rundt. Fra inderlige ballader over de storedrømmende musikmalerier til funky stykker og frenetisk syremusik. Og der erhele tiden ro på. Skuldrene bliver på deres plads og man fristes ind i mellem tilblot at læne sig tilbage, lukke øjnene og lade musikken kærtegne sjæl og krop.

Hvert track har sin egen stemning, sin egen puls og alle har de Mazurs særligemelodiske særpræg. Som udgangspunkt en strofe eller et enkelt toneforløb,der iklædes Cronholms smukke, klare altstemme og Jonssons dynamisk insisterendeguitar. Og selvom man ikke lige kan nynne med første gang man hørermelodierne, fortolkes de så skønt og så glædesfuldt, at de allerede ved andengennemlytning fornemmes fuldstændig naturligt smukke.

Marilyn Mazur opbygger de mest medrivende og slagtøjsfigurer. Godt nok i faste, rytmiskefigurer, men der er intet congabulder her – al slagtøj bærer tydligt præg af atdet er nøje udvalgt, klargjort og stemt, så det passer til det Mazurske univers.

Og hvert slag, hver hvirvel, hvert lille klokkeklemt sidder nøjagtig der, hvordet skal. Nævnes skal det også, at hendes flygelspil er med til yderligere atforgylde denne smukke udgivelse. De tre musikere har med FLAMINGOSKY lavet et bemærkelsesværdigt musikalsk statement, der vokser ved hvergennemlytning og lige så stille kryber ind og bliver en del af lytterens DNA.

Multiinstrumentalisten Marilyn Mazur startede som vidunderbarn i slutningenaf tresserne og havde allerede i start halvfjerdserne egne grupper, og sidenhar hun været et kreativt kraftcentrum i det danske musikliv. På den internationalescene var Mazur en central del af Miles Davis’ skiftende grupper fra1985. Senere fulgte turnéer med bl.a. Wayne Shorter, Gil Evans ogJan Garbarek.

Marilyn Mazur (d, voc, p, perc), Josefine Cronholm (voc, perc), KristerJonsson (g) + Klavs Hovman (b).

Flamingo Sky/Rustle Of The Lambs/The Butterflies/Ø/A Lover/Skovensom kirke/Aftenlys/Strange Spell/Eletelephony/Ufozil/New Deep/Gone/Drum Dream/Frisk baglæns/Snake/Crystalize

 

Supported by:

DJBFA LOGO

 

logo-kunst

Share SHARE